Dormeam, dar “neam” trezit!

Dormeam, dar “neam” trezit!

19:25 – îmi vibrează telefonul în buzunar:

“- Alo!

– Ce faci mamă? Iar ești în Piață?

– Păi unde să fiu mamă cât timp ăștia ne fură. Nu vezi că ne iau de proști  în continuare?

– Ei, lasă-i încolo! Nu îți e frig? Iar ești cu capul gol!

– Nu e frig aici în Brașov, sunt cu 3000 de prieteni și chiar dacă pe telefon zice -6 grade, se simte de parcă sunt 20.

– Bine, hai, să nu stai mult da?!

– Bine, pa!”

 

Este îngrijorată, a văzut la TV că au fost unii mai scandalagii în București, pentru că din toate lucrurile frumoase care se întamplă, posturile TV scot în evidență doar părțile rele – bine, nu toate, în principal lăturile A3 și aia a lu’ Ghiță.

 

În Brașov e frumos, ne plimbăm împreună cu jandarmii, le oferim flori, ei oferă copiilor bomboane. Lumea ne întâmpină pe stradă cu ceai cald – ne simțim ca niște eroi – nu suntem, deocamdată, dar vom fi într-o bună zi. Avem speranța la un viitor mai bun, chiar dacă unii cred că suntem manipulați să ieșim în stradă. Și ce-i drept, nu greșesc, suntem manipulați de dragostea de țară, de respectul față de cei din jurul nostru. Avem datoria asta ca peste un timp să putem povesti nepoților cum a fost văzut din centrul oamenilor frumoși, nu cum s-a văzut la televizor.

 

Zilele trec una după alta, deja în a 6-a zi ne simțim ca o familie mare, în jur de 15 000 spun unii, eu zic doar că suntem mulți. Oameni creativi, oameni inteligenți care refuză să se lase batjocoriți de niște lepre ordinare. Ne iau cu cuvinte “pompoase” și întorc aceeași idee pe 5 părți, doar de ne-or pierde printre ele si nu vom înțelege adevărul de fapt – țeapă, cu noi nu vă merge.

 

A, să nu uit, mamă, mi-am mai luat un job, part-time. De la 20:00 la 22:00 sunt membru în Corul României – mă poți vedea și auzi în direct cântând “Deșteaptă-te române!” în fiecare seară, dar pe facebook, nu la TV – ți-am zis doar ca la TV nu se promovează valorile patriei!

 

PS: am zis că folosesc blogul ăsta să scriu lucruri de design si creativitate, așa că citez un prieten din cei 600 000:
“Suntem un popor de creativi.
Atâtea pancarte mișto n-am văzut niciodata. Bravo, băi popor fain.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *